Hoe onderhoud ik mijn zonwering?

Tips & tricks

Onderhoud van verticale jaloezieën

Bij verticale jaloezieën met stoffen lamellen dien je rekening te houden met enkele richtlijnen voor het reinigen i.v.m. de beschermlaag die zorgt voor stevigheid en duurzaamheid van de lamel.

Onderhoud van rolgordijnen

Het doek van je rolgordijn is door de fabrikant voorzien van een beschermende anti-statische laag. Vuil en stof hebben daarom minder vat op rolgordijndoek dan op normaal textiel.

Onderhoud van horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn gemakkelijk te reinigen door eerst de lamellen te sluiten en daarna met een plumeau, zachtharige kwast of een zachte doek het stof af te nemen. Wanneer de lamellen erg vuil zijn, kan je deze het best reinigen met een vochtige doek.

Onderhoud van Luxaflex® Duette® en Plissé Shades

De stof van zowel Luxaflex® Duette® als Luxaflex® Plissé Shades is niet van de bovenbak en onderbak te scheiden. Grondige vervuiling kan je voorkomen door de Duette® en Plissé stof regelmatig af te stoffen met een plumeau of met een handstofzuiger op een lage stand.

Onderhoud van de Luxaflex Silhouette® Shades

Stof je Luxaflex Silhouette® Shades regelmatig afmet een plumeau of met een stofzuiger op een lage stand. Dat is in de meeste gevallen voldoende om de Silhouette® Shades schoon te houden.