Desso Airmaster verlaagt de hoeveelheid schadelijke stof 8 keer, zowel bij je thuis als op kantoor

Desso Airmaster verlaagt de hoeveelheid schadelijke stof 8 keer, zowel bij je th

In het nieuwe DESSO AirMaster is deze eigenschap nog verder ontwikkeld. De gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om schadelijke fijnstof op te vangen en vast te houden. DESSO AirMaster is zelfs acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt. Daarmee is het de meest effectieve oplossing voor het opvangen van fijnstof.

Collot d’Escury (CCO Desso): Een overmatige hoeveelheid stofdeeltjes en fijnstof in de binnenlucht brengt grote gezondheidsrisico's met zich mee, met name voor astmapatiënten. Astma is een wereldwijd probleem waar meer dan 300 miljoen mensen de gevolgen van ondervinden. De World Health Organisation luidde al in 2011 de noodklok en meldde dat jaarlijks meer dan 2 miljoen mensen1  overlijden als gevolg van vervuiling van de binnen- en buitenlucht.

Binnenlucht

Collot d’Escury (CCO Desso): “De kwaliteit van de binnenlucht - thuis, maar ook op kantoren, scholen en in andere openbare gebouwen - laat vaak zeer te wensen over. De overmatige hoeveelheid fijnstof in een ruimte is daarbij een doorslaggevende factor.” Uit onderzoek van de WHO in 1.100 steden wereldwijd blijkt dat een overgrote meerderheid van de bevolking een gemiddelde jaarlijkse blootstelling aan fijnstof (PM10heeft die de norm die deze organisatie heeft gesteld ruim overschrijdt1.

Tips om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren

1. Neem preventieve maatregelen en kies voor een vloerbedekking die stof bindt in plaats van afstoot – kies dus voor tapijt;

2. Maak regelmatig schoon gebruik een stofzuiger met een hoge zuigkracht, een rolborstel en een HEPA filter;

3. Handhaaf een gezonde vochtigheidsgraad (rond 30%-50%);

4. Gebruik de krachten van moeder natuur om de binnenlucht te helpen verschonen – koop planten;

5. Investeer in goede HEPA luchtfilters om de binnenlucht te helpen zuiveren en zorg ervoor dat filters regelmatig worden gecontroleerd en vervangen;

Crisismaatregel

Het zorgelijke niveau van de binnenluchtkwaliteit was voor Desso aanleiding om in 2010 de AirMaster te ontwikkelen. Dit tapijt is acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en vier keer effectiever dan een standaard tapijt2 wat bleek uit onderzoek van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI. Daarmee zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van de binnenlucht en vermindert het risico op gezondheidsproblemen. Collot d’Escury: “De DAAB, het Duitse Astmafonds, bevestigde al in 2005 dat het gebruik van tapijt in een binnenruimte leidt tot een lagere fijnstofconcentratie in de lucht3.”

90% van onze tijd wordt binnen doorgebracht 

Goede luchtkwaliteit in gebouwen is essentieel aangezien mensen een groot gedeelte van de dag binnen zitten. Zo brengen mensen met een fulltime kantoorbaan gemiddeld 1880 uur per jaar op kantoor door. Collot d’Escury: “Wij brengen het gevaar van een slechte binnenluchtkwaliteit de laatste jaren ook onder de aandacht op scholen. Het is een kwalijke zaak dat kinderen een groot deel van de tijd doorbrengen in een omgeving die onnodig ongezond is.” Desso heeft reeds een groot aantal scholen in Europa voorzien van haar AirMaster tapijt. Daarnaast werkt het samen met organisaties als Frisse Scholen, Gezonde Scholen en Vitaal Lokaal. “Wij krijgen daar zeer enthousiaste reacties op. Het is heel simpel: de lucht in klaslokalen wordt schoner en dat draagt bij aan een goed leerklimaat. Voor kinderen en docenten die last hebben van astma, of andere aandoeningen aan de luchtwegen, is het een verademing.” 

Voor meer informatie over AirMaster, bezoek www.desso.com of www.desso-airmaster.com

1 Bron: World Health Organisation (WHO)

2 Bron: Testen van GUI, waarbij DESSO AirMaster® werd vergeleken met een standaard harde PVC-vloer en met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt.

3 Bron: onderzoek uitgevoerd door de Deutsche Allergie- und Asthmabund e.V. in 2005.

 

Tips & tricks

Nieuw in ons assortiment: de click-vinyl van tin2wall

Samen met de collega's van Tintto selecteerden wij de 4 mooiste dessins uit één van de meest vooraanstaande Europese collecties in click-vinyl. Deze prachtige tin2floor-...

Quick-Step Impressive IM1993

Maak kennis met de nieuwste innovatie in laminaatvloeren. Maak kennis met Quick-Step Impressive...