Hoe bepaal ik het juiste formaat van mijn tapijt?

De juiste maat van je tapijt bepalen

Tapijten vind je in alle vormen en maten. Laat je tapijt op maat maken of kies uit een groot aantal standaardformaten.

Hier zijn alvast enkele handige TIPS om het juiste formaat te kiezen:

Tip 1. Grote items zoals een zitbank of meubels hoeven niet op het tapijt te staan maar voor voetcomfort en warmte plaats je ze er best wel vlakbij.

Tip 2. Als je bezorgd bent over slipgevaar, kan je het karpet net onder het meubilair leggen. Een antislipmat kan hier ook soelaas brengen. Je hoeft zelfs de meubels niet te verplaatsen om te poetsen!

Tip 3. Denk aan de deur! Zorg dat het tapijt de deur niet stropt bij het openen.

Tip 4. Voor stabiliteit en veiligheid moeten stoelen volledig op het tapijt blijven als je ze achteruit schuift. Dat is zeker belangrijk voor een tapijt onder een eettafel.

Tip 5. Een karpet bij een inkom moet zoveel mogelijk vloer bedekken. De belangrijkste functie ervan is immers vuil opvangen en de vloer beschermen.

Tip 6. Heeft het grondoppervlak een eerder ongewone vorm? Kies dan voor twee tapijten in plaats van één groot tapijt. Je kan zelfs de ruimte visueel opdelen, om zo een ruimtelijke effect te creëren.

Laat je gerust door ons adviseren om de juiste grootte van het tapijt te bepalen!

Tips & tricks

tin2floor, mooie tapijten aan schitterende prijzen

tin2floor is een nieuw merk op de Belgische markt. Het selecteert bij alle Belgische topfabrikanten in tapijten en vloerbekleding de beste kwaliteiten,...

Verwen je voeten met een tapijt Monaco van Lalee

Het tapijt Monaco van de Duitse fabrikant Lalee is een handgeweven tapijt met een poolhoogte van 4 cm. en een poolgewicht van 4.500 g. 

...