Luxaflex Duette® Shades: subtiele controle van warmte en licht

Luxaflex Duette® Shades: subtiele controle van warmte en licht

Luxaflex Duette® Shades hebben een unieke honingraatstructuur waardoor ze zacht, duurzaam en bijzonder energiebesparend zijn. De isolerende eigenschappen van de shades helpen de warmte 's zomers buiten en 's winters binnen te houden.

De bijzonder veelzijdige Luxaflex Duette® Shades zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en veel verschillende semi-ondoorschijnende en ondoorschijnende stoffen. Het is de perfecte oplossing voor ramen van vrijwel elke grootte en vorm.

Energie sparen met Luxaflex Duette® Shades?

Warm in huis en toch een lagere energierekening? Dat kan! De juiste raambekleding kan het warmteverlies tot 60% terugbrengen. We vroegen het aan Jaleesa ​Koevoet, Marketing Support Manager, Luxaflex® Europa.

Met welke raamkleding bespaar je de meeste energie?

"Alle raambekleding draagt bij aan isolatie. Vroeger gebruikte men houten luiken of dikke velours gordijnen. Tegenwoordig is raambekleding nog effectiever en heeft het een subtielere look. Duette® Architella® Shades houdt nog meer warmte binnen."

Werkt dit ook voor enkel glas?

“Dit werkt juist perfect voor enkel glas. Het warmteverlies kan wel tot 60% teruggebracht worden bij enkel glas. De combinatie enkel glas met Luxaflex Duette® Shades isoleert zelfs beter dan standaard dubbel glas. Bij dubbel glas kun je met Luxaflex Duette® Shades het warmteverlies tot wel 46% verminderen.”

En wat betekent dat concreet voor de energierekening?

Dat is een lastige vraag omdat geen woning hetzelfde is en de uiteindelijke energierekening is afhankelijk van vele factoren. In een gemiddelde woning met enkel glas kan de energiebesparing oplopen tot 18% op het gasverbruik voor verwarming. Dan wordt er geen rekening gehouden met het feit dat, als gevolg van de hogere binnentemperatuur, de thermostaat een graadje lager kan. Dit kan op jaarbasis nog eens zo’n 7% verschil uitmaken.”

Nog enkele tips:

- Doe in de winter de raambekleding ongeveer een uur na zonsondergang dicht en in de ochtend weer open. In de zomer geldt het omgekeerde.

- Belangrijk is dat de raambekleding goed aansluit bij het kozijn.

- Hang de raambekleding niet over de verwarming heen, maar laat hem boven de vensterbank eindigen. Zo komt er geen warme lucht tussen je raam en de raambekleding.

- Heb je een ventilatierooster? Houd dan een luchtspleet van ongeveer 5 mm bovenaan open, zodat je nog wel kunt ventileren.

Tips & tricks

Luxaflex® verfrist collectie Horizontale Jaloezieën met nieuwe kleuren

Luxaflex® heeft haar bekendste collectie raambekleding volledig vernieuwd. Het vertrouwde aanbod van Horizontale Jaloezieën is uitgebreid met een ruim palet aan nieuwe...

De nieuwe collectie verticale jaloezieën van Luxaflex®

Deze collectie verticale jaloezieën van Luxaflex® biedt je een brede keuze in kleuren, materialen en lamelbreedtes en is daardoor vrijwel in iedere ruimte van je huis...